Büyü yaptırmak günah mıdır?,İyi niyetli büyü yaptırabilir miyiz,iyi niyetli büyü yapmak caiz midir?,Sihir yapmak günah mıdır?,Büyünün iyisi var mıdır?
Aslında herkesin bu konuda kulaktan duyma bir bilgisi vardır. Bir çoğumuz büyüklerimizden büyü yaptırmanın günah olduğunu işitmişizdir. Peki bu sözün gerçekten geçerliliği var mıdır? Bize büyü hakkında söylenen sözler gerçekten doğru mudur? Bu soruların cevaplarına eğilmek istiyoruz.
Bu konuyu doğru teşhis etmek için yapılması gereken ilk şey büyülerin amaçlarını iyi anlamaktır. Bazı sihirler vardır bunlar direk olarak kötülük için yaptırılmış büyü ve sihirlerdir. Ama yine bazı sihirler vardır ki bu sihirlerin amacı sadece iyi bir gelecek, mutluluk, başarı gibi niyetler için yaptırılır. Örneğin kısmeti kapalı olan birisi kısmetinin açılması için bazı vefkler yaptırabilir. Bunda hiç bir günah yoktur.
Bazı kimseler büyünün günah olmadığını, hatta bazen bunun iyilik sayılabileceğini iddia ederler. Ama gerçek böyle değildir. Herkesin bir kaderi vardır. Allah herkesin kaderini çizmiş ve ona irade gücü vermiştir. Bir insan doğar ve kaderine göre bir ömür sürer. Bu arada iyiyle, kötüyü ayırmak için vicdanından yararlanır ve doğru yolda yürüyebilmesini de iradesi sağlar.
Bir insana büyü yapıldığı zaman onun doğru yolda gitmesini sağlayan iradesi elinden alınmaktadır. Yani kendisi savunmasız bırakılmaktadır. Bu da Allah'a karşı gelmek demektir.
Din kitaplarının hepsinde de büyünün çok ağır bir suç olduğu yazılıdır. Hatta Allah'ın gerektiğinde her türlü suçu bağışlayacağı belirtilmekte fakat büyü yapanı asla bağışlamayacağı belirtilmektedir.
Bütün bunlardan da anlaşılacağı gibi büyü yapmak, ve yaptırmak günahtır! Bir insanın kaderini değiştirmek, iradesini elinden almak, kendisine acı çektirmek gerçekten çok büyük bir suç ve günahtır.
Büyünün İyisi Var mıdır?
Bazı kimseler kısmet açmak için veya buna benzer nedenlerle büyü yapmanın sevap olduğunu iddia ederler. Mesela evde kalmış bir kıza büyü sayesinde koca bulmanın iyilik olduğunu söylerler. Bu da yanlış bir düşüncedir. Allah, herkesin kaderini ayrı çizmiştir. O isterse evde kalmış kuluna uygun bir eş de verebilir. Böyle bir durumda o genç kızın hayırlı bir eş için dua etmesi daha doğrudur ve aynı zamanda sevaptır.
Ancak Allah'nın işine karışarak, alın yazısıyla oynamak yine onun dualarından, kitaplarından, sıfatlarından yararlanarak, büyü yapmak büyük hatadır.
Büyü ve büyücülük İslâm'da yasaklanmıştır. Kur'an-ı Kerîm'de büyücülerin iflah olmayacağı (Tâhâ, 20/69) belirtilmiştir.
YanıtlaSilHz. Peygamber (s.a.s.) bir hadisinde "yedi şeyden sakınınız" buyururken ikinci sırada "sihir yapmayı" zikretmiştir. (Buhârî, Iiasâya 23; Müslim, İman,144). Başka bir hadiste büyü yapan kişinin küfre girdiğini belirtmiştir.
Muhabbet için efsun yapmanın, ipliğe okumanın, büyü yapmanın şirk olduğunu da belirtmiştir (Nesâî, Tahrim 19). Büyüye inanan kişinin cennete giremeyeceği de (Ahmed İbn Hanbel, II, 83; IV, 399) belirtilmiştir.
Başka bir hadiste de büyücüye, müneccime, gaibden haber veren kimseye inanan kişinin Kur'an'ı inkâr etmiş olduğu belirtilmektedir. (Ebû Davûd, Tıp, 21). Çare; büyücülere, sihircilere, falcılara gitmektir?. Maşaallah büyücür, sihirciler de düzinelerle. Yeter ki sen paradan haber ver?!..
Kısacası iyilik veya kötülük hiç farketmez büyü yapmak kesinlikle haramdır.Vefk celb tılsım iyilik veya kötülük hiç farketmez ne şekilde olursa olsun büyü ile uğraşmak insanı şirke imansızlığa kadar götürmektedir.