Ana içeriğe atla

Kimlerin Duası Kabul Olmaz?

Çaresiz kaldığımızda sığındımız tektir,o Allahtır.Allahtan dualar aracılığı ile yardım isteriz!..  Fakat herkesin duası kabul olmaz,bu konuda sizlerden gelen bir çok soru var,bunlardan bazıları; kimlerin duası kabul olmaz?,7 kişinin duası kabul olmaz,duası kabul olmayan 3 kişi, Allah neden dualarımı kabul etmiyor?,dua neden kabul olmaz duası kabul olmayanlar kimlerdir,dualarım kabul olmuyor ne yapmalıyım?,nihat hatipoğlu dualar neden kabul olmaz?.. vb. sorulardı.Bizde bu soruların cevapları en doğru kaynaklardan sizler için paylaştık.Allah cümlemizin dualarını kabul etsin inşallah.
dualar neden kabul olmaz
Dualar Neden Kabul Olmaz?
Allah'tan dualarımızı kabul etmesini istiyorsak önce onun bizden istediklerini yerine getirmemiz gerekir.Onun bizden istediği ibadet ve amelleri yerine getirmiyorsak,yaptığımız iyilikleri arttırıp günahlardan kaçınmıyorsak Allah'tan bir şey istemeye nasıl yüzümüz olabilir ki?
Bu kainatı ve bizleri Allah(cc) yarattı.Sahip olduğumuz herşeyi o verdi.Bizden istediği kendisini tanımamız,onu sevmemiz ,ondan korkmamız ve verdikleri için şükretmemiz sadece.

Bize yapılan en küçük bir yardımda,teşekkür etmek isteyen biz ,bize daha doğmadan bunca nimet veren Allah'a şükretmeyecek miyiz?
O Allah(cc) ki: biz ona sırtımızı döndüğümüz ,gün boyunca hiç hatırlamadığmız,ancak başımıza bir sıkıntı ,dert hastalık geldiğinde kendisinden yardım istediğimiz halde o kadar merhametli ki ve bizi ne kadar seviyorki bize azap etmiyor ,nimetlerini vermeye devam ediyor .
Bu nedenle dua etmeden önce yaşantınıza bakın ;Yaşadığınız gibi mi inanıyorsunuz,inandığınız gibi mi yaşıyorsunuz?Allah'a ne kadar yakınsınız?

Allah'ı ne kadar çok sever ve onun rızası içi çalışırsanız dularınız o ölçüde kabul olur.

Üç kimse vardır ki dua ederler de duaları kabul olmaz!

1- Nikahı altında kötü ahlaklı bir kadın bulunup da onu boşamayan erkek,
2- Bir başkası üzerinde emanet mal bulundurup da şahidle onu tesbit etmeyen,
3- Malını sefih bir kimseye veren adam. Çünkü Allah-ü Teala (CC) ‘Mallarınızı sefih (beyinsiz) kimselere vermeyiniz’ buyurmuştur.


Allah'ı nasıl sevebiliriz?Dualarımız neden kabul olmuyor?

İşte cevabı aşağıdaki kıssada saklı:
İbrahim bin Edhem bir gün Basra çarşısında gezerken halk başına toplandı ve “Bana duâ edin icabet edeyim” meâlindeki âyet-i celileyi sordular ve: “Biz Allah'a dua ediyoruz. Fakat müstecap olmuyor. Acaba neden?” diye yakındılar.

Dedi ki: Kalbiniz on şeyden ölmüştür:

1) Allah'ı tanırsınız, ama hakkıyla ibadet etmezsiniz
2) Allah'ın kitabını okursunuz, ama hayatınız o kitaba göre yaşamzsınız
3) Şeytanın'in düşman olduğunu bilirsiniz , ama onun dediklerini yaparsınız.
4) Resûlullah'ı sevdiğinizi söylersiniz , ama onun izini ve sünnetini terk edersiniz.
5) Cenneti istersiniz , ama onun için amel etmezsiniz.
6) Cehennemden korkarsınız , ama günahlardan çekinmezsiniz.
7) Ölümün geleceğini bilirsiniz, ama onun için hazırlanmazsınız.
8) Başkalarının ayıbları,eksikleri ile uğraşır,dedikodu yaparsınız amma kendi ayıplarınızı düzeltmezsiniz.
9) Allah’ın verdiği rızkı yersiniz, ama Allah'a şükür etmezsiniz.
10) Ölülerinizi gömersiniz, ama onlardan ibret almazsınız.
11) Fakirlere öksüz ve yetimlere yardım etmezseniz.

Duanın kabul edilmemesinin sebeplerinden biri, kulun selah maslahaı icabı, duasının kabul edilmemesidir.
Çünkü bizler, işlerin hakikatından haberdar değiliz. Zira biz insanlar kendimiz için zararlı olan birçok şeyin, zahiri görüntüsünü hesaplayıp, bizim için faydalı olduğunu düşünürüz.

Allah-ü Teala (c.c) bizim maslahatımızı bizden daha iyi bilmektedir. İsteklerimizden bazıları dinimiz için zararlı olabilir. Allah (cc) varlıkların bütün işlerini bilendir ve bizim yaşamımızdaki işlerde varlık aleminin bir parçasıdır. Öyleyse O (c.c) bizim şer ve hayrımızı bilmektedir ve bu sebeble bize şer olan bazı dualarımız kabul edilmemektedir.
Bazen de dualarımız ahirette kabul edilecektir. Rivayetlerde kıyamet günü, dünyada çok dua eden ve dualarına kabül edilmemiş kimseler, çok mutludurlar. 
Allah (c.c) orada, onlara o kadar nimet veriyor ki şöyle diyorlar: “Keşke dünyada bir duamız bile kabul edilmiş olmasaydı.”
Duanın kabul edilmemesinin bir diğer delili de, insanın günahlara bulaşmış olmasıdır. İmam-ı Ali (KV) Hz.leri Kumeyl duasında buyuruyor: “Allah’ım (CC)! Dualarımın kabul edilmesini engelleyen günahlarımı bağışla.”
Günah insanın Allah’la (cc) olan irtibatını kesiyor ve Hakk Teala’nın (cc) dergahından Adem’i kovdurtuyor. Bu açıdan da insanın duası kabul edilmiyor.
Duanın kabul edilmemesinin bir diğer nedeni de, kötü sıfatların kalbe hükmetmesidir. Bu sıfatlar liyakati def ederek, Yaratıcının (c.c) rahmetinin kendine gelmesini engelliyor. Bunlardan Hased, Su-i zann, Tefrika, Gıybet, Kin duyguları ve Kendini büyük görme gibi kötü ahlaki sıfatlar, insanın duasının kabul edilmesini engelleyen etkenlerdir.
Bazen de istenilen şeyler Allah’ın (c.c) sünnetine aykırıdır. (Madde’nin kanunlarına terstir.) Mu’hal (imkansız) olan bu istekler de kabul edilmez.

Kulun Allah-ü Teala'ya yaptığı kimi dualar vardır ki, Allah-ü Teala (cc) Hz.leri bu dualara icabet eder ve bunları kabul eder ve kulun ihlası ve samimiyyeti çerçevesinde Allah-ü Teala (cc) kullarının isteklerini yerine getirir. Bunun için duayı yapan insan, Allah-ü Teala'nın (cc) dilediği ölçüde kul olmalı ve O'nun (cc) emir ve yasaklarına uymalıdır.

Dört yerde semanın kapıları açılır ve duaya icabet olunur:

1- Allah yolunda saf bağlandığı zaman,
2- Yağmur yağarken,
3- Namaz kılınırken,
4- Ka’be görüldüğü zaman.”

İki vakit vardır ki, semanın kapıları açılır. Bu vakitlerde duanın reddolunduğu çok azdır.

Biri namaza kalkıldığı zaman, diğeri Allah (CC) yolunda saff-ı cihadda bağlandığı zaman.

Dört dua vardır ki, reddolunmaz

- Dönünceye kadar hacının duası,
- Evine gelinceye kadar gazinin duası,
- İyileşinceye kadar hastanın duası,
- Bir de kardeşin kardeşine gıyabında ettiği dua.

Bunlardan en çabuk kabul olunan dua kardeşin kardeşine gıyabında etdiği duadır

Üç kişi vardır ki Allah (CC) onların dualarını reddetmez:

- İftar edinceye kadar oruçlunun duası,
- Mazlumun duası,
- Adaletli devlet reisinin duası.

Üç dua vardır ki kabul olunacağında hiç şübhe yoktur
- Babanın, evladına duası,
- Misafirin duası,
- Mazlumun duası.

İki dua vardır ki, Allah (CC) ile bu iki dua arasında hicab yoktur

- Biri mazlumun duası,diğeri kardeşin kardeşe gıyabında duası.

Mü’min olmayan insanların yaptığı ile usul ve adabına uymadan yapılan dualar kabul olmaz. Kabul olmayan duaları şöyle sıralayabiliriz.
7 Kişinin Duası Kabul Olmaz

1. Kâfirlerin Duası Kabul olmaz!


İmansız insanların duaları kabul olmaz, çünkü dua bir ibadettir, ibadetlerin kabul olması için iman şarttır. (Mâide, 5/5; Beyyine, 98/5) İman olmadan yapılan ibadetler boşa gider, dolayısıyla dualar da boşa gider, kabul olmaz. Bu husus Kur’ân’da şöyle ifade edilmektedir:

“Kâfirlerin duası daima boşa çıkar.”(Râ’d, 13/14; Mü’min, 40/50)

2. Gafletle Yapılan Dualar Kabul olmaz!

Kabul olması için duanın şuurlu olarak yapılması gerekir. Çünkü dua bir ibadettir, ibadetler ancak bilinçli olarak ve samimiyetle yapılırsa kabul olur. Şuursuzca ve gafletle yapılan dualar boşa gider. Şu hadis, gaflet ile yapılan duaların kabul olmayacağını beyan etmektedir:
“Biliniz ki, Allah gafil bir kalpten gelen duayı kabul etmez.” (Tirmîzî, De’avât, 66; bk. Hâkim, De’avât, No: 1817, I, 493)

3. Allah’a İsyan Hâlinde Yapılan Dualar Kabul olmaz..!


Allah’a isyan hâlinde yapılan dualar kabul olmaz. Meselâ içki içerken, kumar oynarken, gıybet ederken, hırsızlık yaparken, yalan söylerken yapılan dualar kabul olmaz. Aynı şekilde haram gıdalarla beslenen insanın duası da kabul olmaz. Haram gıdalar; insanın inancına, ameline ve ahlâkına olumsuz etki yapar, çünkü haram gıdalar ile beslenen insan, Allah’a isyan hâlindedir. Hem Allah’a isyan edeceksiniz, hem de Allah’tan bir istekte bulunacaksınız. Bu, tezat bir durumdur. Şu hadis, bu gerçeği ifade etmektedir:
“Üstü başı dağınık, toz toprak içinde yollara düşen, ellerini göğe açıp ‘Ya Rabbi! Ya Rabbi!’ diye yalvaran, buna karşılık; yediği, içtiği ve giydiği haram olan, haramla beslenen bir insanın duası nasıl kabul edilir?” (Müslim, Zekât, 65)

4. Kâfirler İçin Yapılan Dualar Kabul olmaz..!

Nuh Peygambere kavmi ile birlikte eşi ve bir oğlu da iman etmemişti. Meydana gelen tufanda babasının çağrı- sına aldırmayan oğlu, gemiye binmemiş, bir dağa sığınır kurtulurum demişti (Hûd, 11/42–43). Buna rağmen Nuh (a.s.), iman etmeyen oğlunun kurtulması için Allah’a şöyle yalvarmıştı:
“Nûh, Rabbine seslendi: ‘Rabbim, dedi, oğlum benim âilemdendir. Senin va’din/sözün elbette haktır ve sen hâkimlerin hâkimisin!” (Hûd, 11/45) Bunun üzerine yüce Allah, Nuh Peygambere şöyle seslendi:
“Ey Nûh, dedi, o senin âilenden değildir. Çünkü o sâlih olmayan bir amelin sahibidir. Bilmediğin bir şeyi benden isteme. Sana cahillerden olmamanı öğütlerim!” (Hûd, 11/46) Nuh (a.s.), bu ikaz üzerine şöyle dua etti:
“Nuh; ‘Ey Rabbim! Ben bilmediğim bir şeyi istemiş olmaktan dolayı sana sığınırım. Sen beni bağışlamazsan, bana merhamet etmezsen, ben hüsrana uğrayanlardan olurum’ diye niyazda bulundu” (Hûd, 11/47) Yüce Allah, şu ayette Peygamberin münafıklar için yaptığı af dilemeyi kabul etmeyeceğini bildirmektedir:
“Onlar (münafıklar) için ister af dile, ister dileme, onlar için yetmiş defa af dilesen, yine Allâh onları affetmez. Böyledir, çünkü onlar, Allâh’ı ve elçisini tanımadılar/inkâr ettiler; Allah, yoldan çıkan kavmi doğru yola iletmez.” (Tevbe, 9/80)

5. Riya Karışan Dualar Kabul olmaz..!

Duanın riya ve gösterişten uzak olması, ihlâs ile yapılması gerekir. İbadetlerin kabul olması için ihlâs ile yapılması gerekir. Yüce Allah, ibadetlerin ihlâs ile yapılmasını emretmektedir. (A’râf, 7/29; Beyyine, 98/5) İhlâs, ibadetlerin kabul olma şartıdır.

6. Şirk Karışan Dualar Kabul olmaz..!

İbadetlerin yalnız Allah’a yapılması gerekir. Yüce Allah, pek çok ayette duanın, sadece kendisine yapılmasını, kendisi ile birlikte başka ilâhlara dua, ibadet edilmemesini istemektedir. Şu ayetleri örnek olarak zikredebiliriz:

“Allah’la beraber başka tanrıya dua / ibadet etme. O’ndan başka tanrı yoktur. O’ndan başka her şey yok olacaktır. Hüküm O’nundur ve siz O’na döndürüleceksiniz.” (Kasas Suresi, 28/88)

“Mescitler, Allah’a mahsustur. Allah ile beraber hiç kimseye yalvarmayın.” (Cin Suresi, 72/18)
“(Ey Peygamberim!) De ki: Ben ancak Rabbime yalvarırım ve hiç kimseyi O’na ortak koşmam.” (Cin Suresi, 73/20; bk. Mü’minûn, 23/117)

Birinci ayette, başka ilâhlara, ikinci ayette herhangi bir kimseye dua edilmemesi, üçüncü ayette sadece Allah’a dua edilmesi ve O’na hiçbir şeyin ortak koşulmaması emredilmektedir.

7. Günah Bir Fiili İşlemek ve Bir Farzı Terk Etmek İçin Yapılan Dua Kabul olmaz!

Haksız yere yapılan dualar kabul olmayacağı gibi bir günahı işleme veya bir farzı terk etme konusunda yapılan dualar da kabul olmaz. Şu hadis bu hususu açıkça ifade etmektedir:
“Zulüm olan bir fiili işlemek veya akrabalık bağlarını koparmak için veya dua ettim de kabul edilmedi demediği sürece müslümanın duası kabul olur.” (Ebû Ya’lâ, Zikir ve Dua, 132, No: 2811)

Yorumlar

DUALAR

Aşık Etme Duası (Birini Kendine Aşık Etmek İçin Dua)

Sizlerden gelen sorular; Nihat HATİPOĞLU aşık etme duasını paylaşır mısınız?, ayetel kürsi ile aşık etme duası var mı?, aşık etme duası 14 gün, anında aşık eden dua var mı?, çok tesirli aşık etme duası paylaşır mısınız?, aşık etme duası mishakal, deli gibi aşık etme duası var mı?,en etkili aşk duası paylaşır mısınız?,  denenmiş  birini kendine aşık etme duası var mı..?  şeklinde soruluşmuş sorulardı. Tüm bu soruların cevaplarını aşağıda sizler için paylaştık. Allah ettiğiniz duaları kabul etsin inşallah. Birini Kendine Aşık Etmek İçin Dua-Nihat HATİPOĞLU BİRİNİ KENDİNE AŞIK ETMEK İÇİN DUA (BÜYÜ DEĞİLDİR) ; Erkeği Aşık Etme Duası-Kızı Aşık Etme Duası: Kuvvetli bir celbiye için uygulamadır. Bizzat denenmiş bir uygulamadır, herhangi bir yapılış zamanı yoktur, önerilen okuma düzeni bir hafta boyunca günde 1 defa okumaya niyet etmedir fakat genel anlamda bir hafta dolmadan hacetimiz görülmüş olur. (14 gün okumada ise okumadan sonra 40 gün başka bir işlem ya da okuma yapılmaması

Nihat HATİPOĞLU'nun Eşi Emel HATİPOĞLU Kimdir?

Sizden Gelen Sorular : Nihat HATİPOĞLU Evli mi?,Nihat HATİPOĞLU'nun Eşi Kimdir?,Emel HATİPOĞLU Kimdir?.. Ünlü ilahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu sosyal medyada dolaşan bir fotoğraf nedeni ile birden bire gündeme bomba gibi düştü. Tesettürlü ancak oldukça bakımlı genç bir kadın hayranı ile çekilen fotoğrafı basına yayılan Nihat Hatipoğlu, konu hakkında sert konuştu. Bazı internet kullanıcıları fotoğraftaki genç kadının Nihat Hatipoğlu'nun eşi olduğu bile iddia edildi ve Hatipoğlu ilginç eleştirilere maruz kaldı. GENÇ KADINLA EVLENECEK DİYENLER OLDU  Nihat Hatipoğlu' nun genç ve güzel tesettürlü bir kadın hayranı ile çektirdiği fotoğraf adeta olay oldu. Nerede çekildiği bilinmeyen fotoğraf, kısa sürede sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi. Bu kare üzerinden bazı kesimler ünlü ilahiyatçıyı eleştirirken, bazıları da fotoğrafın son derece normal olduğunu savundu.  NİHAT HOCA ÇIKAN HABERLERE İSYAN ETTİ   Bu kare üzerinden bazı kesimler ünlü

Kumardan Kurtulmak İçin En Etkili Dua

Sizlerden gelen sorular; Kumardan kurtulmak için ne yapmalı?, Kumar bağımlılığından tamamen kurtulmak mümkün mü?, Kumar bağımlılığı nasıl tedavi edilir?,Kocami kumardan KURTULMAK için dua paylaşır mısınız?, Cübbeli Ahmet Hoca kumardan KURTULMAK için Dua, kumardan kurtulmak için Esmaül Hüsna, Kumardan kurtulma duası Diyanet, Kumardan korunmak için okunacak dua, Sanal kumardan kurtulma yolları, kumardan kurtuldum... SORU:  Kocamı kumardan kurtulmak için dua paylaşır mısınız? CEVAP : “Bismillahirrahmanirrahim. Ya eyyühellezine amenu innemel hamru vel meysiru vel ensabü vel ezlamüricsün min ameliş şeytani fectenibühü lealleküm tüfl i hun innema yüriydüş şeytanü en yükaa beynekümül adavete vel bağdae fil hamri vel meysiri ve yesuddeküm an zikrillahi ve anis salati fehel entüm müntehun. Ve etiy’ullahe ve etiy’ur rasule vahzeru. Fe in tevelleytüm fa’lemu ennema ala resunlinel belağulmübin. Allahümme huz hubbül hamri vel meysiri bihakkı kelamukel kadim ve rasulikel kerim ve bielfi elfin la h

Aşırı Şehvetten Kurtulma Duası

Her ne kadar Allah (azze ve celle) bunu fıtrî olarak zevk ve lezzet gibi hediyelerle birlikte vermiş olsa da kişi bu hissi kontrol altında tutmadığı taktirde hem dünyâ hem âhiret cihetiyle zor durumda kalacaktır. Fikri haram, bakışı haram, meylî haram olan kişi zinâ gibi büyük bir günahla karşı karşıya gelecektir. Bedenen bunu yapmasa da uzuvları ile bir bakıma zinâ işlemiş olacaktır. Peki bu histen nasıl kurtulacağız? Şehvetten Kurtulma Duası Bismillahirrahmanirrahim, Allahumme yâ senede men lâ senede lehü. Ve yâ zuhre men lâ zuhre lehü. Ve yâ câmi’eşşettâti. Ve ya râhimel emvâti. İrhamni rahmeten tuğninî biha an rahmeti men sivâke. Allahumme lâ emlikü linefsi nef’an ve la dârren ve lâ mevten ve lâ hayâten ve lâ nüşûran. Allahumme vessî’li fîmâ rezaktenî. Ve bârik li fîmâ ve hebtenî. İnneke alâ külli şey’in kadîr. Ve lâ tusallit aleyye bizünûbi men lâ yerhamunî yâ erhamerrâhimîn. Verzuknî hayre’ddünya vel âhireti yâ Rabbel âlemîn. İlahi, in afevteni fe lâ yenkusu fî mülkike şey

Eşinin Ci..sel Organını Yalamak (Öpmek) Gusül Gerektirir mi?

Sizden Gelen Sorular : Eşinin Cin..el Organını Görmek Gusul Gerektirir mi?, Eşinin Cin..el Organına Dokunmak Gusül Gerektirir mi?, Eşinin Cin..el Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?, Cin..el Organı Öpmek Gusül Gerektirir mi?, Erkek Ci..sel Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?, Karşı Cinsin Ci..sel Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?.. Cin..el ilişki gerçekleşmeden (orgzım olmadan) veya meni dışarı çıkmadan cin..el organı öpmek yada yalamaktan dolayı cünüp olmazsınız. Bu durumla ilgili haram olmamakla beraber şu hususlara dikkat etmeliyiz: – Öncelikle böyle bir davranış onurlu ve kişilikli olmaya aykırı bir davranıştır, tiksindiricidir. – İkinci olarak, cin..el organlardan sürekli olarak bir takım maddeler çıkmaktadır ve bunlar pis olan akıntılardır.  Böyle bir durumda kişi, Hz. Peygamber’in (sa): " Ağızlarınızı tertemiz yapın çünkü onlar Kuran yoludur"  diye nitelendirdiği ağzına pis maddeler almış olacaktır. Üçüncü olarak, İslam’ın insan sağlığına ne kadar değ