Ana içeriğe atla

Nihat HATİPOGLU "Banyoda Çıplak Yıkanılır mı" Saçmalığı

Çıplak Yıkanmak,Çıplak Olarak Banyo Yapmak Caiz mi?,Çıplak Olarak Gusül Etmek Caiz mi?,Nihat HATİPOĞLU"Çıplak Banyo Yapmak Günah mıdır"?..

banyoda çıplak yıkanılır mı

Açık ve net şekilde banyo yaparken avret yerleri açık olmamalı yada çıplak bir şekilde banyo ve vücut temizliği yapılamaz şeklinde Kuran da yazılı bir ayet,bu konu hakkında bir hadisi şerif,yazılı bir kaynak yok,bu tamamen bu konuda açıklama yapanların aldıkları ilmin üzerine kendi yorumlarını katarak yaptıkları açıklamalarla alakalı bir durum.

Diyelim ki böyle bir durum söz konusu ama o günün şartlarını düşünürsek çıplak banyo yapılmaması konusu çok normal,o devirde adam akıllı banyo nerede,kapı nerede,kilit nerede?
Banyo için kapısı duvarı olmayan,örtülerle,bez çarşaflarla kapalı bir yerde banyo yapsanız,gölette,derede yıkansanız(çimseniz) emin olun ki sizde çıplak yıkanmazsınız öyle değil mi?
Ama şimdilerde öyle mi?Herkes banyosuna girip kapısını kilitliyor,bırakın banyoyu artık banyo içlerinde duşa kabin dediğimiz banyolar var,yani banyo içinde banyo var!
Kaldı ki avret yerlerimizi temizlerken ve tıraş ederken ne yapacağız? Temizlik imandan gelir dostlarım böyle şeylere pek itibar etmeyiniz!Bu açıklamalar kanaatimce talihsiz açıklamalar!

Şimdi bazıları diyecek ki bunun banyo ile alakası yok söz konusu "İnsanın sağ ve sol omuzlarında bulunan hafaza melekleri" evet doğrudur lakin bu meleklerin insanların tuvalet ihtiyacında yanlarından ayrılması ne kadar normal ise banyo yaparken(yıkanırken) ayrılmaları da o kadar normaldir!
Günahsa eğer ki bunu yaradan Allahım bilir!Tek günahınız temizlikten olsun kardeşlerim,yolsuzluk yapmayın,hırsızlık yapmayın,kul hakkı yemeyin,harama uzanmayın,dininiz,islam anlayışınız,imanınız bütün olsun yeter!
Nihat HATİPOĞLU'nun yaptığı açıklamayı ve çıplak banyo yapılır mı hususunda bulduğum ve bildiğim şeyleri aşağıda paylaştım,yorum sizindir kardeşlerim!

Nihat Hatipoğlu'na 'Banyoda Çıplak Yıkanılır mı' Sorusu Sunuculuğunu Nihat Hatipoğlu'nun yaptığı 'Dosta Doğru' programında izleyicilerden birinin sorduğu "Banyoda çıplak olarak yıkanılır mı?" sorusu yanıt buldu.

ATV ekranlarında ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'nun sunumuyla ekrana gelen 'Dosta Doğru' programında yine izleyicilerden ilginç sorular geldi.

"ŞORTUNU ÇIKARMADAN YIKANACAK"

Hatipoğlu, "Banyoda çıplak yıkanılabilir mi?" sorusuna, "Çırılçıplak yıkanmak mekruh görülmüştür. Çünkü o halde olmak iyi değildir" yanıtını vererek şunları söyledi: "Peki ne yapacak? Göbeğinin altından şortunu çıkarmadan yıkanacak. Son anda onu çıkarıp durulanacak. Ama hiç hayatta çıplak olmayacak diye bir şey yok. Hiç çıplak olmazsa bu adam nasıl kendini temizleyecek, mümkün değil, buna dikkat edecek."

İnsanın sağ ve sol omuzlarında bulunan hafaza melekleri, insanın günah ve sevaplarını kaydederler. Bu melekler insandan cima, helâ ve gusül abdetsi anında, bu haller bitinceye kadar ayrılırlar.

Hz. Peygamber (s.a.s) buyuruyorlar:

"Sizden hela ve cima hali hariç ayrılmayan Kirâmen Kâtibin'e saygı gösterin. İçinizden biri banyo yaptığında bir bez parçası ile avret mahallini örtsün."


Hz. Ali (r.a) da şöyle buyuru:

"Avret mahalli açık olduğu kişiye melek yaklaşmaz."


"Örtüsüz hamama (başkalarının da bulunduğu hamamlar) girilince iki meleği kişiye lanet eder." (Kurtubî, el-Câ'm'î !i-Ahkâmi'l Kur'ân, XIX / 248).

Çıplak olarak banyo yapmak haram değilse de adaba aykırıdır. Bu bakımdan banyonun büyüklüğü ne kadar olursa olsun, kişi tek başına da olsa avret yerlerini örtmesi adaba uygun olandır.

Yorumlar

  1. Masturbasyon yapmak gunahmıdır? Yada bbanyoda su ile bosalma gunahmıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aradığınız sorunun cevabını bu linkten bulabilirsiniz... http://dua-ogren.blogspot.com/2014/11/masturbasyon-istimna-yapmak-gunahmidir.html#.VmHyatKLTIU

      Sil

Yorum Gönder

Yorum İçin Teşekkürler...

DUALAR

Aşık Etme Duası (Birini Kendine Aşık Etmek İçin Dua)

Sizlerden gelen sorular; Nihat HATİPOĞLU aşık etme duasını paylaşır mısınız?, ayetel kürsi ile aşık etme duası var mı?, aşık etme duası 14 gün, anında aşık eden dua var mı?, çok tesirli aşık etme duası paylaşır mısınız?, aşık etme duası mishakal, deli gibi aşık etme duası var mı?,en etkili aşk duası paylaşır mısınız?,  denenmiş  birini kendine aşık etme duası var mı..?  şeklinde soruluşmuş sorulardı. Tüm bu soruların cevaplarını aşağıda sizler için paylaştık. Allah ettiğiniz duaları kabul etsin inşallah. Birini Kendine Aşık Etmek İçin Dua-Nihat HATİPOĞLU BİRİNİ KENDİNE AŞIK ETMEK İÇİN DUA (BÜYÜ DEĞİLDİR) ; Erkeği Aşık Etme Duası-Kızı Aşık Etme Duası: Kuvvetli bir celbiye için uygulamadır. Bizzat denenmiş bir uygulamadır, herhangi bir yapılış zamanı yoktur, önerilen okuma düzeni bir hafta boyunca günde 1 defa okumaya niyet etmedir fakat genel anlamda bir hafta dolmadan hacetimiz görülmüş olur. (14 gün okumada ise okumadan sonra 40 gün başka bir işlem ya da okuma yapılmaması

Kumardan Kurtulmak İçin En Etkili Dua

Sizlerden gelen sorular; Kumardan kurtulmak için ne yapmalı?, Kumar bağımlılığından tamamen kurtulmak mümkün mü?, Kumar bağımlılığı nasıl tedavi edilir?,Kocami kumardan KURTULMAK için dua paylaşır mısınız?, Cübbeli Ahmet Hoca kumardan KURTULMAK için Dua, kumardan kurtulmak için Esmaül Hüsna, Kumardan kurtulma duası Diyanet, Kumardan korunmak için okunacak dua, Sanal kumardan kurtulma yolları, kumardan kurtuldum... SORU:  Kocamı kumardan kurtulmak için dua paylaşır mısınız? CEVAP : “Bismillahirrahmanirrahim. Ya eyyühellezine amenu innemel hamru vel meysiru vel ensabü vel ezlamüricsün min ameliş şeytani fectenibühü lealleküm tüfl i hun innema yüriydüş şeytanü en yükaa beynekümül adavete vel bağdae fil hamri vel meysiri ve yesuddeküm an zikrillahi ve anis salati fehel entüm müntehun. Ve etiy’ullahe ve etiy’ur rasule vahzeru. Fe in tevelleytüm fa’lemu ennema ala resunlinel belağulmübin. Allahümme huz hubbül hamri vel meysiri bihakkı kelamukel kadim ve rasulikel kerim ve bielfi elfin la h

Aşırı Şehvetten Kurtulma Duası

Her ne kadar Allah (azze ve celle) bunu fıtrî olarak zevk ve lezzet gibi hediyelerle birlikte vermiş olsa da kişi bu hissi kontrol altında tutmadığı taktirde hem dünyâ hem âhiret cihetiyle zor durumda kalacaktır. Fikri haram, bakışı haram, meylî haram olan kişi zinâ gibi büyük bir günahla karşı karşıya gelecektir. Bedenen bunu yapmasa da uzuvları ile bir bakıma zinâ işlemiş olacaktır. Peki bu histen nasıl kurtulacağız? Şehvetten Kurtulma Duası Bismillahirrahmanirrahim, Allahumme yâ senede men lâ senede lehü. Ve yâ zuhre men lâ zuhre lehü. Ve yâ câmi’eşşettâti. Ve ya râhimel emvâti. İrhamni rahmeten tuğninî biha an rahmeti men sivâke. Allahumme lâ emlikü linefsi nef’an ve la dârren ve lâ mevten ve lâ hayâten ve lâ nüşûran. Allahumme vessî’li fîmâ rezaktenî. Ve bârik li fîmâ ve hebtenî. İnneke alâ külli şey’in kadîr. Ve lâ tusallit aleyye bizünûbi men lâ yerhamunî yâ erhamerrâhimîn. Verzuknî hayre’ddünya vel âhireti yâ Rabbel âlemîn. İlahi, in afevteni fe lâ yenkusu fî mülkike şey

Gece Banyo Yapmak Caiz mi?

Gece Banyo Yapmak Caiz mi? Sizlerden bu konuda bir çok mesaj aldık, "hocam gece cinlerin ve şeytanların vakti olduğundan banyo yapılmaz mış" veya "akşam ve gece sabaha doğru banyo yaptığında şeytan dokunur,aklını kaybedebilirsin diyorlar bu ne kadar doğru" tarzında  bir çok soru aldık. Evet,gece banyo yapabilirsiniz,bunun için her hangi bir sakınca yoktur,kuran-ı kerimde gece banyo yapmayınız diye bir ayet yoktur,ayıca hadislerde de gece banyo yapmayınız diye bir uyarı yoktur. Size gece banyo yapılabileceğini onlarca örnekle anlatabiliriz ama gece banyo yapılmaz konusunun ne kadar yanlış olduğunu göstermeye tek bir örnek bile yetecektir. Örneğin; Namaz kılan biri olsun veya namaz kılmayan biri olsun fark etmez cenabet kalma süresi en fazla bir namaz aralığıdır. Buna göre yatsıdan sonra veya gece yarısı cinsel ilişkiye girdiniz-cima yaptınız,gusül abdesti almanız gereken bir durum oldu ama siz uyuya kaldınız bu durumda sabah namazı vaktine kadar yatabilirs

Eşinin Ci..sel Organını Yalamak (Öpmek) Gusül Gerektirir mi?

Sizden Gelen Sorular : Eşinin Cin..el Organını Görmek Gusul Gerektirir mi?, Eşinin Cin..el Organına Dokunmak Gusül Gerektirir mi?, Eşinin Cin..el Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?, Cin..el Organı Öpmek Gusül Gerektirir mi?, Erkek Ci..sel Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?, Karşı Cinsin Ci..sel Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?.. Cin..el ilişki gerçekleşmeden (orgzım olmadan) veya meni dışarı çıkmadan cin..el organı öpmek yada yalamaktan dolayı cünüp olmazsınız. Bu durumla ilgili haram olmamakla beraber şu hususlara dikkat etmeliyiz: – Öncelikle böyle bir davranış onurlu ve kişilikli olmaya aykırı bir davranıştır, tiksindiricidir. – İkinci olarak, cin..el organlardan sürekli olarak bir takım maddeler çıkmaktadır ve bunlar pis olan akıntılardır.  Böyle bir durumda kişi, Hz. Peygamber’in (sa): " Ağızlarınızı tertemiz yapın çünkü onlar Kuran yoludur"  diye nitelendirdiği ağzına pis maddeler almış olacaktır. Üçüncü olarak, İslam’ın insan sağlığına ne kadar değ