Ana içeriğe atla

Cemalnur Sargut Hakkında

Cemalnur Sargut kimdir
Cemalnur Sargut Kimdir?
Cemalnur Sargut Kimdir?
Cemalnur Hoca'mızı anlatmak için sadece şunu yazmak yetecekti aslında. O hiç olma gayreti içindedir, yaşanır fakat anlatılamaz. Kendisi her nekadar sadece ve sadece Allah'ın bendesi olarak anılmak istese de biz burada hayatı hakkında kısaca bilgi vermek ve Türkiye başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinde ve Amerika'da gerçekleştirdiği çalışmalarını aktarmak istiyoruz.
3 Kasım 1952 İstanbul doğumludur. Kardeşi Asuman Sargut ile birlikte, Annesi Meşkûre Sargut hanımefendinin manevi terbiyesi ve babası Ömer Faruk Sargut beyin engin kültürü ile yoğrularak sürekli maddi manevi eğitim alarak yetiştirilmiştir. Kadıköy Kız Koleji'nden mezun olduktan sonra mühendis olmak üzere Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi Kimya Fakültesi'ne devam etmiştir. Kendi deyişiyle ‘Duaları ile dünyaya geldiği' Nazlı Anne'sinin daha ilkokulda okurken ‘Cemalnur'cuğum, sen öğretmen olacaksın' tebliği icabı da mezuniyetinden sonra 2 sene Güneş Koleji'nde, daha sonra da Üsküdar Cumhuriyet Lisesi'nde tam 18 sene Kimya öğretmeni olarak görev yapmış, sayısız öğrenciyi, kendisine verilen terbiye doğrultusunda hem maddi hem de manevi ilimlerle donatmış, bilimin onları nasıl hakikate götüreceğini öğretmiştir.

Çok küçük yaşlarından beri hem annesinden, hem de Sâmiha Ayverdi hanımefendiden aldığı manevi eğitim ve irşada ilave olarak, lise ve üniversite çağlarında Eflatun'dan Sokrat'a, Nitche'den Shopenhauer'a, Pisagor'dan Buda'ya, çok sayıda doğulu ve batılı felsefecinin ve mutasavvıfın hayatını ve felsefî öğretilerini incelemiştir. Hocalarının hocası Ken'an Rifâî Hazretlerinin ‘...Onlarda da hakikat payı olduğu için bir kenara itemeyiz. İşte onun içindir ki biz de geçmiş devir tasavvuflarından bahsetmekte bulunuyoruz...'(*) dediği gibi. Nihayetinde fikri çalışma sahası olarak İslâm Tasavvufu'nda karar kılmıştır.

Cemalnur Sargut, sevgili annesi Meşkûre Sargut ve mürşidi Sâmiha Ayverdi'den aldığı eğitime ilaveten Hayri Bilecik beyden Kur'an dersleri almış,Nermin Suner Pekin Hanımefendi ile de uzun yıllar Mesnevi ve Kur'an üzerinde mukayese çalışmaları yapmıştır. 25 yılı aşkın süredir, İslâm Tarihinin altın sayfaları olan ve kütleleri peşlerinden sürükleyen büyük İslâm Mutasavvıfları'ndan Hz. Ahmed-er Rifâî, Hz. Ken'an Rifâî ve Hz. Mevlâna Celâleddin Rumi başta olmak üzere, Hz. İbn-i Arabi, Hz. Mısrî Niyazi, Hz. Şibli, Hz. Konevi ve Hz. Cilli hakkında inceleme ve araştırma faaliyetleri devam etmektedir.

Bir yandan ‘Seni hakkı ile bilemedim Allah'ım' diyen Peygamberimizin yolunda, bitmek bilmeyen bir iştiyakla çalışmaya devam ederken bir yandan da, ‘gönüllerini uzatıp bana da'(**) diyen herkese, hem öğrenip hem hal ettiği gerçekleri 25 yıl boyunca kah sohbetler adı altında, kah radyolardan yaptığı konuşmalarda, kah ise Avrupa'da, Amerika'da ve ülkemizde katıldığı seminer, panel ve ve festivallerde anlatmıştır.

Bunların arasında Amerika'da, Duke Üniversitesi'nde ve Kuzey Carolina Üniversitesi'nde ‘İslâm' konusunda verdiği dersler, ayrıca 2000 yılında Kuzey Carolina'da, 2001 yılında New York'ta ve 2002 yılında yine Kuzey Carolina'da düzenlenen Mevlana festivallerine konuşmacı olarak katılması ve katıldığı televizyon programları sayılabilir.

Özellikle Avrupa'da yaptığı konuşmalar, Cemalnur Sargut Hanımefendi'nin İslâm Dini'nin bütün dinleri ve inanışları kucaklayan evrensel çağrısını 21. yüzyılda da yineler niteliktedir. Almanya'nın Frankfurt şehrinde Frau Liebe (Kutsal Kadın) Kilisesi'nde 2002 yılının Mayıs ayında yaptığı ‘Hz Yusuf' konulu, aynı yılın Kasım ayında yaptığı ‘Hz. Meryem' konulu konferanslar dinleyenleri bunca yıldır özledikleri birliğin atmosferinde derin bir nefes aldırmıştır. Frankfurt'ta verdiği ‘İslâm'da Tasavvuf' konulu konferansında bu birliğin cezbedici çağrısı ayakta alkışlanmıştır. O'na sorarsanız ‘....Efendim, itibarım varsa sendendir. Meyan-ı aşıkanda iştiharım varsa sendendir...' derse de bizler biliyoruz ki, bu birliğin husule gelmesi için O'nun gibi yoklukta kemalini bulmuş bir öğretmenin lisanından dökülecek bir İnsan-ı Kâmil kelamına ihtiyaç duyulmaktadır.

Kendisi ayrıca Frankfurt Üniversitesi İlâhiyat Bölümü doktora talebelerine ‘Tasavvufta Hz. Adem' konulu bir ders vermişlerdir.

Cemalnur Sargut Hanımefendi halen Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şubesi Başkanıdır. Ülkemizde çeşitli radyo ve televizyon programlarına halen katılmakta olup paneller ve seminerler düzenlemeye devam etmektedir.

Sevgili Hocamız'ı bu birkaç sayfada anlatmak imkansız. Tesellimiz ise, Sultanı Sâmiha Ayverdi'nin ‘Benim için o bir hiçti deyiniz.' diyen sesine uyarak, kendisinin de muhteşem bir tevazu ile ‘Yazmayın, bu kadar yazmayın, o büyükler karşısında neyim ki bir hiç.' diyecek olmasıdır.

Sempozyumlar

Kadın ve Tasavvuf (2005, İstanbul)
Mevlana'da Buluşma (2005, İstanbul)
Mevlana ve Kadın (2007, İstanbul)
Türk ve Balkan Kadınları Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması (2007)
Modern Çağ ve İbn Arabî (2008, İstanbul ve Şam)
"Güneşle Aydınlananlar" Şems-i Tebrîzî (2009, İstanbul ve Konya)
Kulun Niyâzı Mısrî Niyâzi (2010, İstanbul ve Malatya)
Seyyid Burhâneddîn Tirmizî (2011, Kayseri)
Sultan Veled (2011, İstanbul ve Konya)
Hacı Bayram-ı Veli (2012 Ankara)
Adi guzel kendi guzel Muhammed (2014 Amsterdam)

Konferanslar


Namazın Hakîkati (5 Aralık2010)

Eserleri


Mülk Suresi
Allah'ıma Sefere Çıktım
Kenan Rifâî ile Aşka Yolculuk
Dinle
Aşktan Dinle
Ey İnsan (Yasîn Sûresi Şerhi)
Bakara (Bakara Sûresi ilk 10 Ayetin Şerhi)
Bakara II (Bakara Sûresi 11-29 arasındaki Ayetlerin Şerhi)
Bakara III (İnsan-ı Kamil'in Hakikati)
Hz. Âdem (Füsusu'l Hikem Şerhi)
Hz. Şit (Füsusu'l Hikem Şerhi)
Hz. Nuh (Füsusu'l Hikem Şerhi)
Hz. İdris (Füsusu'l Hikem Şerhi)
Sâmiha Ayverdi ile Sırra Yolculuk
Peygambere Sevdirilen Kadın
Kâbe'nin Hakîkati
Osmanlı Padişahlarında Peygamber Sevgisi
Can-ı Candır Hz. Ahmed Muhammed Mustafa
Hz. Meryem - Yaratılış Sırrı (Meryem Sûresi 1-15 arasındaki Ayetlerin Şerhi)
Sohbetler
Ayetü'l Kürsi
Peygamber Sevgisi
Yaratılış Sırrı

Yorumlar

  1. Siz bu yazılanları bir kalemde geçiniz.

    YanıtlaSil
  2. Bedri ERYÜREK15 Haziran 2014 10:32

    Cemalnur Sargut tv programlarında ve gazetelerde yazılarını gördüğümüz ifade usulü farklı bir şahsiyet

    YanıtlaSil
  3. Cemalnur Sargut posta gazatesinde yazmaya başladı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum İçin Teşekkürler...

DUALAR

Aşık Etme Duası (Birini Kendine Aşık Etmek İçin Dua)

Sizlerden gelen sorular; Nihat HATİPOĞLU aşık etme duasını paylaşır mısınız?, ayetel kürsi ile aşık etme duası var mı?, aşık etme duası 14 gün, anında aşık eden dua var mı?, çok tesirli aşık etme duası paylaşır mısınız?, aşık etme duası mishakal, deli gibi aşık etme duası var mı?,en etkili aşk duası paylaşır mısınız?,  denenmiş  birini kendine aşık etme duası var mı..?  şeklinde soruluşmuş sorulardı. Tüm bu soruların cevaplarını aşağıda sizler için paylaştık. Allah ettiğiniz duaları kabul etsin inşallah. Birini Kendine Aşık Etmek İçin Dua-Nihat HATİPOĞLU BİRİNİ KENDİNE AŞIK ETMEK İÇİN DUA (BÜYÜ DEĞİLDİR) ; Erkeği Aşık Etme Duası-Kızı Aşık Etme Duası: Kuvvetli bir celbiye için uygulamadır. Bizzat denenmiş bir uygulamadır, herhangi bir yapılış zamanı yoktur, önerilen okuma düzeni bir hafta boyunca günde 1 defa okumaya niyet etmedir fakat genel anlamda bir hafta dolmadan hacetimiz görülmüş olur. (14 gün okumada ise okumadan sonra 40 gün başka bir işlem ya da okuma yapılmaması

Kumardan Kurtulmak İçin En Etkili Dua

Sizlerden gelen sorular; Kumardan kurtulmak için ne yapmalı?, Kumar bağımlılığından tamamen kurtulmak mümkün mü?, Kumar bağımlılığı nasıl tedavi edilir?,Kocami kumardan KURTULMAK için dua paylaşır mısınız?, Cübbeli Ahmet Hoca kumardan KURTULMAK için Dua, kumardan kurtulmak için Esmaül Hüsna, Kumardan kurtulma duası Diyanet, Kumardan korunmak için okunacak dua, Sanal kumardan kurtulma yolları, kumardan kurtuldum... SORU:  Kocamı kumardan kurtulmak için dua paylaşır mısınız? CEVAP : “Bismillahirrahmanirrahim. Ya eyyühellezine amenu innemel hamru vel meysiru vel ensabü vel ezlamüricsün min ameliş şeytani fectenibühü lealleküm tüfl i hun innema yüriydüş şeytanü en yükaa beynekümül adavete vel bağdae fil hamri vel meysiri ve yesuddeküm an zikrillahi ve anis salati fehel entüm müntehun. Ve etiy’ullahe ve etiy’ur rasule vahzeru. Fe in tevelleytüm fa’lemu ennema ala resunlinel belağulmübin. Allahümme huz hubbül hamri vel meysiri bihakkı kelamukel kadim ve rasulikel kerim ve bielfi elfin la h

Aşırı Şehvetten Kurtulma Duası

Her ne kadar Allah (azze ve celle) bunu fıtrî olarak zevk ve lezzet gibi hediyelerle birlikte vermiş olsa da kişi bu hissi kontrol altında tutmadığı taktirde hem dünyâ hem âhiret cihetiyle zor durumda kalacaktır. Fikri haram, bakışı haram, meylî haram olan kişi zinâ gibi büyük bir günahla karşı karşıya gelecektir. Bedenen bunu yapmasa da uzuvları ile bir bakıma zinâ işlemiş olacaktır. Peki bu histen nasıl kurtulacağız? Şehvetten Kurtulma Duası Bismillahirrahmanirrahim, Allahumme yâ senede men lâ senede lehü. Ve yâ zuhre men lâ zuhre lehü. Ve yâ câmi’eşşettâti. Ve ya râhimel emvâti. İrhamni rahmeten tuğninî biha an rahmeti men sivâke. Allahumme lâ emlikü linefsi nef’an ve la dârren ve lâ mevten ve lâ hayâten ve lâ nüşûran. Allahumme vessî’li fîmâ rezaktenî. Ve bârik li fîmâ ve hebtenî. İnneke alâ külli şey’in kadîr. Ve lâ tusallit aleyye bizünûbi men lâ yerhamunî yâ erhamerrâhimîn. Verzuknî hayre’ddünya vel âhireti yâ Rabbel âlemîn. İlahi, in afevteni fe lâ yenkusu fî mülkike şey

Gece Banyo Yapmak Caiz mi?

Gece Banyo Yapmak Caiz mi? Sizlerden bu konuda bir çok mesaj aldık, "hocam gece cinlerin ve şeytanların vakti olduğundan banyo yapılmaz mış" veya "akşam ve gece sabaha doğru banyo yaptığında şeytan dokunur,aklını kaybedebilirsin diyorlar bu ne kadar doğru" tarzında  bir çok soru aldık. Evet,gece banyo yapabilirsiniz,bunun için her hangi bir sakınca yoktur,kuran-ı kerimde gece banyo yapmayınız diye bir ayet yoktur,ayıca hadislerde de gece banyo yapmayınız diye bir uyarı yoktur. Size gece banyo yapılabileceğini onlarca örnekle anlatabiliriz ama gece banyo yapılmaz konusunun ne kadar yanlış olduğunu göstermeye tek bir örnek bile yetecektir. Örneğin; Namaz kılan biri olsun veya namaz kılmayan biri olsun fark etmez cenabet kalma süresi en fazla bir namaz aralığıdır. Buna göre yatsıdan sonra veya gece yarısı cinsel ilişkiye girdiniz-cima yaptınız,gusül abdesti almanız gereken bir durum oldu ama siz uyuya kaldınız bu durumda sabah namazı vaktine kadar yatabilirs

Eşinin Ci..sel Organını Yalamak (Öpmek) Gusül Gerektirir mi?

Sizden Gelen Sorular : Eşinin Cin..el Organını Görmek Gusul Gerektirir mi?, Eşinin Cin..el Organına Dokunmak Gusül Gerektirir mi?, Eşinin Cin..el Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?, Cin..el Organı Öpmek Gusül Gerektirir mi?, Erkek Ci..sel Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?, Karşı Cinsin Ci..sel Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?.. Cin..el ilişki gerçekleşmeden (orgzım olmadan) veya meni dışarı çıkmadan cin..el organı öpmek yada yalamaktan dolayı cünüp olmazsınız. Bu durumla ilgili haram olmamakla beraber şu hususlara dikkat etmeliyiz: – Öncelikle böyle bir davranış onurlu ve kişilikli olmaya aykırı bir davranıştır, tiksindiricidir. – İkinci olarak, cin..el organlardan sürekli olarak bir takım maddeler çıkmaktadır ve bunlar pis olan akıntılardır.  Böyle bir durumda kişi, Hz. Peygamber’in (sa): " Ağızlarınızı tertemiz yapın çünkü onlar Kuran yoludur"  diye nitelendirdiği ağzına pis maddeler almış olacaktır. Üçüncü olarak, İslam’ın insan sağlığına ne kadar değ