Ana içeriğe atla

Rüyada Uçmak Görmek-Diyanet

Sizden Gelen Sorular: Rüyada Kanatsız Uçmak,Rüyada Ağlamak,Rüyada Uçakla Uçmak,Rüyada Uçmak Rezzan Kiraz,Rüyada Uçmak Anlamı?,Rüyada Uçmak Nedir?,Rüyada Paraşütle Uçmak,Rüyada Denizin Üstünde Uçmak...


Diyanet-Rüyada Uçmak Görmek

Danyal aleyhisselama göre: Rüyada uçtuğunu görmek, hayirdir. Rüyada bir yerden baska bir yere kus gibi uçtuğunu gören, yola çıkar ve büyük bir mevkie ulasir. Gökyüzüne dogru uçtuğunu gören zarara uğrar. Gökyüzüne uçup bir daha yere inmediğini gören dünyadan göçer.

Ibni Sirin e göre; rüyasinda kanadi olmadigi halde uçtugunu gören bulunduğu durumdan baska bir duruma girer. Bir evin damindan baska bir evin damina uçtugunu gören, esinden bosanarak baska biriyle evlenir. Kirmani ye göre; göge dogru uçtugunu görmek hacca gitmege; evinden tanimadigi bir eve uçtugunu görmek, ölümüne; kus kanadina benzeyen kanatlari oldugunu görmek, halkin hayretini çekecek bir halin olduguna; göge dogru uçup sonra yere indigini görmek, ölüm derecesinde hasta olup sonra iyilesecegine delalet eder.

Ebu Sait El Vaiz'e göre; rüyasinda bir dagin tepesine uçtugunu gören büyük bir mekana erisir. Uçarken bir seyin üzerine düstügünü gören, öyle bir seyin sahibi olur. Eger Rüya sahibi bir ise layik degilse, ölüm derecesinde hastalanir. Kanat takarak uçtugunu görmek, yolculuga; kanatsiz olarak uçtugunu görmek, bir durumdan baska bir duruma geçecegine; uçtugu vakit niyetlendigi yere ulasirsa yolculugunda hayra nail olacagina; bir tarladan baska bir tarlaya uçtugunu görmek, kuvvet ve serefe delalet eder. Alçaktan yüksek bir yere kanatsiz olarak uçtugunu gören, meramina ulasir. Güvercin gibi uçtugunu gören yükselir. Havada kaybolacak derecede uçtugunu gören ölür.

Bir baska rivayete görede: Rüyada uçmak, yolculuk, bas asagi Uçmak ise, rahatlikla yapilacak yolculuktur. Yolcu olmayan kimsenin rüyada uçmasi, onun issiz kalmasina isarettir. Rüyada damdan dama uçtugunu gören kimse, ünlü bir zat tarafindan ünlü bir zat taratma geçer.Bir kadin rüyada tanidigi bir erkegin evine uçtugunu gören kimse, o erkek evlenir. Rüyada bildiği bir evden bilmedigi uzak bir eve uçtugunu gören kimse, ölür.Hapsedilmis bir kimse rüyada uçtugunu görse, hapisten çikar.


Bazi tabirciler, rüyada uçmak eger kanatla olursa, yolculuga çikmaya,kanatsiz olursa, bir durumdan diger bir duruma geçer veya bir yerden diger bir yere nakleder, dediler.Yabanci olan bir kimse, uçtugunu görse, memleketine döner.

Bazi tabircilerde, o yabanci çok yolculuk yapar, dediler.Rüyada kuslarla beraber uçtugunu gören kimse, yabanci kimselerle görüsür.

Bir kimse rüyada bir adamla yarışırsa ve uçup o adami geçse, o adama kahreder. Uçtugundan dolayi da o kimsenin kadri yüce olur.

Uçarken gökte kaybolduğunu ve geri dönmedigini gören kimse ölür.Rüyada evinden tanimadigi bir eve uçtugunu gören kimse, evinden kabre intikal eder. Havaya dogru uçtugunu gören kimse, ölecek derecede hasta olur, sonra bu hastaliktan kurtulur. Alçak bir yerden yüksek bir yere kanatsiz uçtugunu gören kimse, arzusuna nail olur ve yükseldiği nispette sani yücelir.

Havada güvercinler gibi uçtugunu ve yeryüzünde bulunanlardan diledigine zarar vermeye ve diledigine de fayda temin etmeye muktedir oldugunu gören bir kimse, saltanat, izzet ve serefe nail olur.

Zenginlerin ve devlet memurlarinin rüyada uçtuklarını görmeleri ilerlemelerine, gurbette olan bir kimsenin görmesi ise, memleketine dönmesine isarettir. Bazen de bu rüya memleketine hiç dönemeyecegine isarettir. Bir kimse iki kanadıyla uçtuğunu görse, bu rüya bütün insanlar hakkinda hayirlidir. Kanatsiz uçtugunu ve göge dogru yükseldigini görse,siddetli bir korkuya ve rüyayi görene isabet edecek bir belaya isarettir.

Ev ve sokaklar üzerinde uçtugunu görse, yine onun çekecegi izdirap vesahsi islerinin de ilerleyememesine isarettir.

Kuslarla beraber uçtugunu gören kimse, yakinda yabanci bir kavmin arasinda bulunur. Rüyada havaya fazla kalmayarak yalniz yerin üzerinde oldugu bilinecegi kadar yükseklikte uçtugunu görse, yolculuga çikmaya ve tekrar dönüp gelmeye isarettir.

Bir kimse, istedigi zaman uçtugunu ve istemedigi zaman da uçmadigini görse, büyük bir hayra ve rüyayi görenin islerinin kolayligina isarettir.

Evinden uçarak çiktigini gören kimsenin, ölecegine isarettir.

Bir kimse iyi bir sekilde uçamadigini veya basasagi uçtugunu görse, o kimseye isabet edecek büyük bir kötülüge isarettir.

Hasta bir kimsenin, uçtugunu görmesi, ölecegine isarettir.
Bir kimse sedir veya baska bir sey üzerinde uyudugu halde mahfe içinde uçtugunu görse, rüya sahibinin basma geçecegi bir belaya yahut ölecegine ya da dizlerinde veya baldirlarında meydana gelecek bir hastalik ve afete isarettir. Yerle gök arasinda uçtugunu gören kimsenin, arzu ve istegi çokolur. Rüyada bir yerden diger bir yere gögün genisligine dogru uçtugunu gören kimse, gitmeye söz verdigi bir yere yaya olarak veya bir seye binerek gider, ya da bir yere yolculuga çikar ve uçtugunda yerden yükseldigi miktarca da o yerde izzet ve ikram görür.

Fazlaca uçtugunu görmesi, arzu ve isteklerinin fazla olduguna isarettir.
Bazen de uçmak, talebe için ilim ögrenmeye, kötü kimseler için, günah Islemeye veya önceden çalismis oldugu bir seyi istemeye ya da rüya sahibinin kizma aninda yapacagi basit hareketlere isarettir.

Kanatsiz uçtugunu görmek ise, mesakkatli bir yolculuk yapacagina yahut Bilhassa güzel bir yerden kötü bir yere uçtuğunu görmek fazla müsrif bir kisi olduğuna işarettir. Eğer kötü bir yerden uçup denize ve manzarasi güzel bir daga yahut çimenlik bir yere ya da camiye indigini görse, yukaridaki rüyanin aksine tabir edilir.

Yorumlar

DUALAR

Aşık Etme Duası (Birini Kendine Aşık Etmek İçin Dua)

Sizlerden gelen sorular; Nihat HATİPOĞLU aşık etme duasını paylaşır mısınız?, ayetel kürsi ile aşık etme duası var mı?, aşık etme duası 14 gün, anında aşık eden dua var mı?, çok tesirli aşık etme duası paylaşır mısınız?, aşık etme duası mishakal, deli gibi aşık etme duası var mı?,en etkili aşk duası paylaşır mısınız?,  denenmiş  birini kendine aşık etme duası var mı..?  şeklinde soruluşmuş sorulardı. Tüm bu soruların cevaplarını aşağıda sizler için paylaştık. Allah ettiğiniz duaları kabul etsin inşallah. Birini Kendine Aşık Etmek İçin Dua-Nihat HATİPOĞLU BİRİNİ KENDİNE AŞIK ETMEK İÇİN DUA (BÜYÜ DEĞİLDİR) ; Erkeği Aşık Etme Duası-Kızı Aşık Etme Duası: Kuvvetli bir celbiye için uygulamadır. Bizzat denenmiş bir uygulamadır, herhangi bir yapılış zamanı yoktur, önerilen okuma düzeni bir hafta boyunca günde 1 defa okumaya niyet etmedir fakat genel anlamda bir hafta dolmadan hacetimiz görülmüş olur. (14 gün okumada ise okumadan sonra 40 gün başka bir işlem ya da okuma yapılmaması

Kumardan Kurtulmak İçin En Etkili Dua

Sizlerden gelen sorular; Kumardan kurtulmak için ne yapmalı?, Kumar bağımlılığından tamamen kurtulmak mümkün mü?, Kumar bağımlılığı nasıl tedavi edilir?,Kocami kumardan KURTULMAK için dua paylaşır mısınız?, Cübbeli Ahmet Hoca kumardan KURTULMAK için Dua, kumardan kurtulmak için Esmaül Hüsna, Kumardan kurtulma duası Diyanet, Kumardan korunmak için okunacak dua, Sanal kumardan kurtulma yolları, kumardan kurtuldum... SORU:  Kocamı kumardan kurtulmak için dua paylaşır mısınız? CEVAP : “Bismillahirrahmanirrahim. Ya eyyühellezine amenu innemel hamru vel meysiru vel ensabü vel ezlamüricsün min ameliş şeytani fectenibühü lealleküm tüfl i hun innema yüriydüş şeytanü en yükaa beynekümül adavete vel bağdae fil hamri vel meysiri ve yesuddeküm an zikrillahi ve anis salati fehel entüm müntehun. Ve etiy’ullahe ve etiy’ur rasule vahzeru. Fe in tevelleytüm fa’lemu ennema ala resunlinel belağulmübin. Allahümme huz hubbül hamri vel meysiri bihakkı kelamukel kadim ve rasulikel kerim ve bielfi elfin la h

Aşırı Şehvetten Kurtulma Duası

Her ne kadar Allah (azze ve celle) bunu fıtrî olarak zevk ve lezzet gibi hediyelerle birlikte vermiş olsa da kişi bu hissi kontrol altında tutmadığı taktirde hem dünyâ hem âhiret cihetiyle zor durumda kalacaktır. Fikri haram, bakışı haram, meylî haram olan kişi zinâ gibi büyük bir günahla karşı karşıya gelecektir. Bedenen bunu yapmasa da uzuvları ile bir bakıma zinâ işlemiş olacaktır. Peki bu histen nasıl kurtulacağız? Şehvetten Kurtulma Duası Bismillahirrahmanirrahim, Allahumme yâ senede men lâ senede lehü. Ve yâ zuhre men lâ zuhre lehü. Ve yâ câmi’eşşettâti. Ve ya râhimel emvâti. İrhamni rahmeten tuğninî biha an rahmeti men sivâke. Allahumme lâ emlikü linefsi nef’an ve la dârren ve lâ mevten ve lâ hayâten ve lâ nüşûran. Allahumme vessî’li fîmâ rezaktenî. Ve bârik li fîmâ ve hebtenî. İnneke alâ külli şey’in kadîr. Ve lâ tusallit aleyye bizünûbi men lâ yerhamunî yâ erhamerrâhimîn. Verzuknî hayre’ddünya vel âhireti yâ Rabbel âlemîn. İlahi, in afevteni fe lâ yenkusu fî mülkike şey

Gece Banyo Yapmak Caiz mi?

Gece Banyo Yapmak Caiz mi? Sizlerden bu konuda bir çok mesaj aldık, "hocam gece cinlerin ve şeytanların vakti olduğundan banyo yapılmaz mış" veya "akşam ve gece sabaha doğru banyo yaptığında şeytan dokunur,aklını kaybedebilirsin diyorlar bu ne kadar doğru" tarzında  bir çok soru aldık. Evet,gece banyo yapabilirsiniz,bunun için her hangi bir sakınca yoktur,kuran-ı kerimde gece banyo yapmayınız diye bir ayet yoktur,ayıca hadislerde de gece banyo yapmayınız diye bir uyarı yoktur. Size gece banyo yapılabileceğini onlarca örnekle anlatabiliriz ama gece banyo yapılmaz konusunun ne kadar yanlış olduğunu göstermeye tek bir örnek bile yetecektir. Örneğin; Namaz kılan biri olsun veya namaz kılmayan biri olsun fark etmez cenabet kalma süresi en fazla bir namaz aralığıdır. Buna göre yatsıdan sonra veya gece yarısı cinsel ilişkiye girdiniz-cima yaptınız,gusül abdesti almanız gereken bir durum oldu ama siz uyuya kaldınız bu durumda sabah namazı vaktine kadar yatabilirs

Define Duası (Define Bulmak İçin veya Define Bulunduğunda Okunacak Dualar)

Bu konuda sizlerden gelen soruların bazıları; havas ilmiyle define bulmayı anlatırmısınız?,altın bulduran dualar var mı?,define bulmak için istihare nasıl yatılır?,define rüyasına yatmak gerçek mi?, rüyada define yeri görmek için okunacak dua var mı?,para bulma duası var mı?.. şeklinde sorulmuş sorulardı.Bizde her zaman ki gibi sorularınızı cevapsız bırakmadık ve sormuş olduğunuz tüm soruların cevaplarını aşağıda sizler için paylaştık. Define Bulmak İçin veya Define Bulunduğunda Okunacak Dualar Hazine yada Define ararken okunması gereken dualar; Şüpheli yerde bir (1) defa Euzu Besmele çektikten sonra yedi (7) defa Ayetel Kürsü okuyun. Her okuduğunuz da o bölgenin (gömü'nün) sağına soluna her yerine okuyun çember içine vs. alın. Bu o bölgedeki (gömü de) eğer tılsım, cin, vs varsa Ayetel Kürsünün koruma azamati geçene kadar orada size hiç bir cin zarar veremez. Sonra Kuran'ı Kerimde Vakia Suresi vardır,bu sureyi orada kıbleye karşı on (10) defa okuyun okuduktan sonra hiç