Ana içeriğe atla

Şaban Ayında Yapılacak İbadetler

Şaban Ayında Yapılacak İbadetler,Şaban Ayı Zikirleri,Şaban Ayı Namazı,Şaban Ayı Ne zaman?,Şaban Ayı İbadetleri Cübbeli Ahmet Hoca,Şaban Ayı İbadetleri Diyanet,Şaban Ayı 2015...

Şaban Ayında Yapılacak İbadetler



ŞABAN AYI İBADETLERİ

“Her kim Şaban ayına değer verir, onda Allahu Teala’dan sakınırsa, taatıyla amel ederse, Allahu Teala onun günahlarını bağışlar ve o sene vuku bulacak tüm belalardan ve hastalıklardan kendini emin kılar.”

“Şaban cehennemden bir kalkandır. Bana kavuşmak isteyen üç günde olsa onda oruç tutsun.”

“Ramazan ayının orucu için Şaban orucu ile bedenlerinizi temizleyin. Hangi kul üç gün oruç tutup iftardan önce bana defalarca salavat okursa mutlaka geçmiş günahları bağışlanır. Allahu Teala bu ayda üç yüz rahmet kapısı açar.


ŞABANI ŞERİFİN İLK VE SON PERŞEMBE ORUÇLARI


“Şabanın ilk ve son perşembesini oruçla geçireni rahmeti ile cennete girdirmek Allahu Teala üzerine bir hak olur” ( ilk gece namazı en sonunda yazılmıştır)


ŞABANIN BAŞINDA,ORTASINDA,SONUNDA ORUÇ

“Her kim Şabanın başından ortasından ve sonundan üç gün oruç tutarsa Allahu Teala ona yetmiş peygamber sevabı yazar. Yetmiş sene ibadet etmiş gibi olur. O sene ölürse şehid olarak ölür”


ŞABANIN EYYAM-I BIYD (13-14-15) ORUÇLARI


“Her hangi bir aydan 13-14-15.günler olan eyyam-ı bıyd –ı oruçlu geçirene ALLAH birinci güne on bin sene, ikinci gününde yüz bin sene, üçüncü günde yüz bin senelik ecir verir.”

“ On beşinci gün olan berat gününün orucuna rağbet edin. O günü cinler, kuşlar, yabani hayvanlar, davarlar, denizin balıkları, böcekler oruçlu geçirir.


ŞABANI ŞERİFİN SON PAZARTESİ ORUCU


“Her kim Şabanın son pazartesini oruçlu geçirirse kendisi için günahları bağışlanır".

“Şüphesiz ALLAH o sene ölecekleri bu ayda yazar. Bende ecelim geldiğinde oruçlu olmayı seviyorum.” Buyurdu peygamber efendimiz (S.A.V.)


BERAT GECESİ

Berat gecesini en güzel kıyam ve Kur’an tilavetiyle geçirmek gerekir. Kıyamın en üstün şekli namazdır ki bu gece kılınacak yüz rekatlık “ Salatül Hayr” namazıdır.

“Ey Ali her kim Şabanın yarı gecesinde 100 rekat kılar,her rekatında 1 fatiha, 10ihlas okursa Allahu Teala onun için o gece istediği her haceti yerine getirir.
Soruldu ki: Ya Rasulallah! Allahu Teala onu şaki (imansız ölecek) yazdıysa, said (imanlı ölecek bahtityar) kuluna çevirir mi? Buyurdu ki: Levhi Mahfuzda falan oğlu falan şaki olarak yaratıldı ama Allahu Teala bu hükmü sildi ve onu saide döndürdü diye yazılmıştır.

Bu namazı kılan kuluna Allahu Teala yetmişbin melek gönderir ki bir dahaki sene başına kadar onun sevaplarını yazarlar, günahlarını silerler, ve derecelerin yükseltirler. Bu kişi bir daha ki seneye kadar ölürse şehit olur, o gece okuduğu ihlas süresinin her harfine yetmişbin huri verir ki her bir hurinin bir erkek bir dişi hizmetçisi vardır.

O gece ihlas okuyan herkese yetmiş şehit sevabı yazılır. Daha önce kıldığı ve kılacağı tüm namazlar kabul edilir.(Daha o kadar mükafatı var ki buraya yazmaya kalkarsam başka ibadetleri yazmaya yer kalmaz. o yüzde bu kadarla bırakıyorum)


*Başka bir namaz: 12 rekattır. Her rekatta 30 ihlas okuyarak bu namazı kılsa cennetteki makamını görmeden dünyadan çıkmaz.

*Diğer bir namaz ise 14 rekattır. Namazdan sonra oturup 14 fatiha, 14 felak, 14 nas sürelerini okuyup "le gad caeküm" den başlayan tövbe süresinin sonunu okuyana 20 makbul hac ve 20 sene makbul oruç sevabı verilir.

*Başka bir namazda 1 fatiha ve 10 ihlas ile 12 rekat kılınarak olur. Bu namazı kılanın günahları mahvolur ve ömrüne bereket olur.

*Kılabilen bu gece, olmazsa başka bir gece tespih namazı kılabilir.



Kur’an-ı Kerim tilaveti ki özellikle şu süreler okunur.

Secde süresi, Mülk süresi, İsra süresi, Zümer süresi, Hadid Süresi, Haşr, Saff,Cumu’a süresi, Tegabün süreleridir. Yasin, Vakıa, Duhan,Kamer, Kıyamet, Tekasür, Kafirun ( 4 kere), İhlas ( 3 kere), Bakara süresinin son iki ayeti, Ali İmran süresinin son ayetleri, Haşr süresinin son 3 ayeti

Bu gecede 1000 (bin) ihlas okuyana cennetteki mekanı gösterilmedikçe ölmez.

Namaz içinde veya dışında 100 (yüz) ihlas okuyana cehennemden berat verilir. 50 (elli) ihlas okuyanın elli senelik günahı silinir.


BERAT GECESİ HAYIRLI KAZA VE KADERLER İÇİN NAMAZ VE DUA

Akşam namazından sonra 2 rekatta selam ile her rekatta 1 fatiha ve 6 ihlas ile 6 rekat namaz kılınır. Her 2 rekatın selamından sonra 1 yasin süresi okunur. Her yasin için ayrı bir niyet olur. 1. yasinde ömre bereket, 2. yasinde rızka bereket ve belaları def, 3. yasinde insanlara muhtaç olmama ve hüsnü hatime (imanla biten güzel bir son) için okunur. Namazdan sonra berat gecesi duası diye meşhur olan dua 10 kere okunur.

Berat gecesi dua ve istiğfar çok yapılmalıdır. Özellikle kadın ve erkek müminler için. " her kim inanan kadın ve erkek için istiğfar ederse onların sayısınca sevap verilir".

Bu gecede ölüleri de unutmamalıdır.

Ayrıca bu gecede salevat da çok getirilmelidir


BERAT GECESİ YAPILACAK BAZI AMELLER


--Berat gecesi iki gözünün birine 3 defa, diğerine 2 defa sürme çekinki Allahu Teala sizi göz rahatsızlığından korusun.

--Bu gece zemzemi şerif artış gösterdiğinden çokça içmek uygundur. (bir rivayete göre bu gecede çeşmelerden zemzem aktığı söylenmiştir. )

-- Efendimiz buyurdu ki : “berat günü iftar etmeniz ve fakirlere yedirmeniz için et pişirirseniz yanında hububat da pişirin. Zira her taneye sizin için on bin sevap vardır, on bin günah silinir, on bin derece yükseltilir.

-- Berat günü kapkacaklarınızı boş bırakmayın. O gün alıp yerleştirdikleriniz için gelecek seneye kadar bereket vardır.


BERAT KANDİLİ GÜNÜNÜN NAMAZI


--- Berat günü nafile namaz kılın ki her rekatı size kaçırdığınız namazlar yerine sayılsın.

--- Birde bu günde kul hakkı namazı kılınır. Şöyleki: kuşluk vakti veya öğle namazından sonra kul hakkı namazı diye niyet edip;

1. rekatta fatihadan sonra 3 tekasür 10 ihlas, 2. rekatta fatiha, 3 kafirun 10 ihlas, 3. rekatta fatihadan sonra 3 ayetel kürsi, 4. rekatta fatihadan sonra 25 ihlas okunur. Duası yapılır.


ŞABAN AYININ İLK GECE VE GÜN NAMAZLARI

Her kim ilk gecesinde 12 rekat kılar ve birinci rekatlarında 1 fatiha ve 5 ihlas okuyarak namaz kılarsa onikibin şehit sevabı verilir. Kendisine 12 senelik ibadet sevabı verilir. Anasından doğduğu gün gibi günahlarından sıyrılır ve seksen güne kadar hata yazılmaz.

İLK GÜN NAMAZI: 2 rekat kılınır. Her rekatta 1 fatiha 10 Ayetel kürsi, ve Ali İmran süresi 18.
(şehidallahu...) ayeti okunur. Bu namazı kılana cennette göz görmedik kulak duymadık,hiç bir beşerin kalbinden geçmeyecek nimetler verilir.mahşer korkusundan emin olur.


ŞABAN-I ŞERİF 27.GECE NAMAZI


Bu gecede 4 rekat namaz kılınır. Her rekatta 1 zilzal süresi, 25 ihlas okunur. Selamdan sonra secde yapılır ve secde de 7 fatiha, 1 ihlas, 1 felak, 1 nas okunur.

100 kere de istiğfar, 100 salevat 100 la havle vela kuvvete illa billah okunur.


Bu ayda çok Kur’an okumalı, salavat çekmelidir.


ŞABAN-I ŞERİF ZİKİRLERİ


-Şaban ayında Şabanı Şerif risalesinde sayfa 242deki zikir çokça çekilmelidir. Manası (ALLAH’dan başka hiç bir ilah yoktur. Biz ancak ona ibadet ederiz. Kafirler istemese de biz taatımızı sırf ona tahsis ederiz.) derse bin senelik ibadet yazılır, bin senelik günahı olsa silinir, sıddık yazılır, kabrinden yüzü dolunay gibi çıkar.(Arapça duası kitapta vardır)

**Her gün öğle ile ikindi arası tövbe duası okunmalıdır. (estağfirullahel azımellezi la ilahe illa...) diye devam eden istiğfar okuyanın amel defterindeki günahlarıyla alakalı yazılar silinir.

1. 10 gün tesbihi : ya Latif Celle Şanühü

2. 10 gün tesbihi: ya Rezzak Celle Şanühü

3. Her gün 100 kevser süresi okumalıdır.

Yorumlar

DUALAR

Aşık Etme Duası (Birini Kendine Aşık Etmek İçin Dua)

Sizlerden gelen sorular; Nihat HATİPOĞLU aşık etme duasını paylaşır mısınız?, ayetel kürsi ile aşık etme duası var mı?, aşık etme duası 14 gün, anında aşık eden dua var mı?, çok tesirli aşık etme duası paylaşır mısınız?, aşık etme duası mishakal, deli gibi aşık etme duası var mı?,en etkili aşk duası paylaşır mısınız?,  denenmiş  birini kendine aşık etme duası var mı..?  şeklinde soruluşmuş sorulardı. Tüm bu soruların cevaplarını aşağıda sizler için paylaştık. Allah ettiğiniz duaları kabul etsin inşallah. Birini Kendine Aşık Etmek İçin Dua-Nihat HATİPOĞLU BİRİNİ KENDİNE AŞIK ETMEK İÇİN DUA (BÜYÜ DEĞİLDİR) ; Erkeği Aşık Etme Duası-Kızı Aşık Etme Duası: Kuvvetli bir celbiye için uygulamadır. Bizzat denenmiş bir uygulamadır, herhangi bir yapılış zamanı yoktur, önerilen okuma düzeni bir hafta boyunca günde 1 defa okumaya niyet etmedir fakat genel anlamda bir hafta dolmadan hacetimiz görülmüş olur. (14 gün okumada ise okumadan sonra 40 gün başka bir işlem ya da okuma yapılmaması

Kumardan Kurtulmak İçin En Etkili Dua

Sizlerden gelen sorular; Kumardan kurtulmak için ne yapmalı?, Kumar bağımlılığından tamamen kurtulmak mümkün mü?, Kumar bağımlılığı nasıl tedavi edilir?,Kocami kumardan KURTULMAK için dua paylaşır mısınız?, Cübbeli Ahmet Hoca kumardan KURTULMAK için Dua, kumardan kurtulmak için Esmaül Hüsna, Kumardan kurtulma duası Diyanet, Kumardan korunmak için okunacak dua, Sanal kumardan kurtulma yolları, kumardan kurtuldum... SORU:  Kocamı kumardan kurtulmak için dua paylaşır mısınız? CEVAP : “Bismillahirrahmanirrahim. Ya eyyühellezine amenu innemel hamru vel meysiru vel ensabü vel ezlamüricsün min ameliş şeytani fectenibühü lealleküm tüfl i hun innema yüriydüş şeytanü en yükaa beynekümül adavete vel bağdae fil hamri vel meysiri ve yesuddeküm an zikrillahi ve anis salati fehel entüm müntehun. Ve etiy’ullahe ve etiy’ur rasule vahzeru. Fe in tevelleytüm fa’lemu ennema ala resunlinel belağulmübin. Allahümme huz hubbül hamri vel meysiri bihakkı kelamukel kadim ve rasulikel kerim ve bielfi elfin la h

Aşırı Şehvetten Kurtulma Duası

Her ne kadar Allah (azze ve celle) bunu fıtrî olarak zevk ve lezzet gibi hediyelerle birlikte vermiş olsa da kişi bu hissi kontrol altında tutmadığı taktirde hem dünyâ hem âhiret cihetiyle zor durumda kalacaktır. Fikri haram, bakışı haram, meylî haram olan kişi zinâ gibi büyük bir günahla karşı karşıya gelecektir. Bedenen bunu yapmasa da uzuvları ile bir bakıma zinâ işlemiş olacaktır. Peki bu histen nasıl kurtulacağız? Şehvetten Kurtulma Duası Bismillahirrahmanirrahim, Allahumme yâ senede men lâ senede lehü. Ve yâ zuhre men lâ zuhre lehü. Ve yâ câmi’eşşettâti. Ve ya râhimel emvâti. İrhamni rahmeten tuğninî biha an rahmeti men sivâke. Allahumme lâ emlikü linefsi nef’an ve la dârren ve lâ mevten ve lâ hayâten ve lâ nüşûran. Allahumme vessî’li fîmâ rezaktenî. Ve bârik li fîmâ ve hebtenî. İnneke alâ külli şey’in kadîr. Ve lâ tusallit aleyye bizünûbi men lâ yerhamunî yâ erhamerrâhimîn. Verzuknî hayre’ddünya vel âhireti yâ Rabbel âlemîn. İlahi, in afevteni fe lâ yenkusu fî mülkike şey

Gece Banyo Yapmak Caiz mi?

Gece Banyo Yapmak Caiz mi? Sizlerden bu konuda bir çok mesaj aldık, "hocam gece cinlerin ve şeytanların vakti olduğundan banyo yapılmaz mış" veya "akşam ve gece sabaha doğru banyo yaptığında şeytan dokunur,aklını kaybedebilirsin diyorlar bu ne kadar doğru" tarzında  bir çok soru aldık. Evet,gece banyo yapabilirsiniz,bunun için her hangi bir sakınca yoktur,kuran-ı kerimde gece banyo yapmayınız diye bir ayet yoktur,ayıca hadislerde de gece banyo yapmayınız diye bir uyarı yoktur. Size gece banyo yapılabileceğini onlarca örnekle anlatabiliriz ama gece banyo yapılmaz konusunun ne kadar yanlış olduğunu göstermeye tek bir örnek bile yetecektir. Örneğin; Namaz kılan biri olsun veya namaz kılmayan biri olsun fark etmez cenabet kalma süresi en fazla bir namaz aralığıdır. Buna göre yatsıdan sonra veya gece yarısı cinsel ilişkiye girdiniz-cima yaptınız,gusül abdesti almanız gereken bir durum oldu ama siz uyuya kaldınız bu durumda sabah namazı vaktine kadar yatabilirs

Eşinin Ci..sel Organını Yalamak (Öpmek) Gusül Gerektirir mi?

Sizden Gelen Sorular : Eşinin Cin..el Organını Görmek Gusul Gerektirir mi?, Eşinin Cin..el Organına Dokunmak Gusül Gerektirir mi?, Eşinin Cin..el Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?, Cin..el Organı Öpmek Gusül Gerektirir mi?, Erkek Ci..sel Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?, Karşı Cinsin Ci..sel Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?.. Cin..el ilişki gerçekleşmeden (orgzım olmadan) veya meni dışarı çıkmadan cin..el organı öpmek yada yalamaktan dolayı cünüp olmazsınız. Bu durumla ilgili haram olmamakla beraber şu hususlara dikkat etmeliyiz: – Öncelikle böyle bir davranış onurlu ve kişilikli olmaya aykırı bir davranıştır, tiksindiricidir. – İkinci olarak, cin..el organlardan sürekli olarak bir takım maddeler çıkmaktadır ve bunlar pis olan akıntılardır.  Böyle bir durumda kişi, Hz. Peygamber’in (sa): " Ağızlarınızı tertemiz yapın çünkü onlar Kuran yoludur"  diye nitelendirdiği ağzına pis maddeler almış olacaktır. Üçüncü olarak, İslam’ın insan sağlığına ne kadar değ