Ana içeriğe atla

Ramazanda Mast Yapmak

Sorular: Oruçluyken 2 kere istimna yapmak, istimna hadis, kandil günü 31 çekilir mi diyanet? İstimna zina mıdır?, istimna bilyet, kadınlarda mastur orucu bozar mı?. Oruçlu iken mast yapmak ve hamileyken mast yapmak günah mı?
ramazanda masturbasyon yapmak
Cevaplar: Mast. yapmak zaten haram ve günahtır, bir de bunu Ramazan ayı gibi mübarek bir ayda yapmak Ramazan ayına karşı yapılmış bir saygısızlığında ilavesiyle misliyle katlanmış bir günah işlemiş olursunuz. İster oruçlu olun ister oruçsuz fark etmez dinimizin haram kıldığı bir şeyi yaparsanız günah işlemiş oluyorsunuz.

Bu fiili işlemenin yani (mastürbasyon yapmanın/elle boşalmanın) zaten dînen haram olduğunu bilmeniz gerekir. Allah Teâlâ'nın kitabı ve elçisi Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem-'in sünneti buna delâlet etmiştir.

Ayrıca bu âdet (mastürbasyon), hem fıtrat, hem de akıl yönünden çirkin görülen bir davranış olup bu fiili işlemek için nefsini alçaltması müslümana yakışmaz.

Bilinmelidir ki, -eğer tevbe etmez veya Allah Teâlâ rahmet etmezse- günahların hem dünya hayatında, hem de âhiret hayatında kişi üzerinde kötü sonuçları vardır.

Üstelik bu âdetin (mastürbasyonun) pek çok zararları vardır.Bu zararlardan bazıları şunlardır:
1. Mastürbasyon, bedeni zayıflatır ve güçsüz kılar.
2. Mastürbasyon, kul ile Rabbi arasında bir boşluğun ve kopukluğun meydana gelmesine sebep olur.
3. Mastürbasyon, insanda moralsizliğin ve keyifsizliğin meydana gelmesinin en büyük sebeplerindendir.


Gelen sorudaki meselenin hükmüne gelince, eğer mastürbasyon yapmış ve meni çıkartmışsa (boşalmışsa), orucu bozulur. Bu fiili ile de günahkâr olur. Ayrıca günün geri kalan kısmında yeme ve içmeden kendisini alıkoyması ve bu günün orucunu kaza etmesi gerekir.
İslâm âlimlerinin görüşlerinden en doğru olanına göre mastürbasyon (elle boşalma /istimnâ) haramdır.

Bir kimse, Ramazan gecelerinde bu haram işi yaparsa, bununla ne önceki günkü orucu, ne de sonraki günkü orucu bozulur.
Fakat müslümanın nefsiyle mücâdele etmesi, bu ve buna benzer haram şeylerden, özellikle de bu mübârek ayda nefsini alıkoyması ve koruması gerekir.
Müslümanın bu konuda, bu mübârek aydan istifâde etmesi gerekir. Çünkü oruç, bu haram işin tedâvisi için en güzel yoldur.

Bunun içindir ki Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- evlenmeye gücü yetmeyen gence oruç tutmasını emretmiş ve şöyle buyurmuştur:

يَا مَعْشَرَ الشَّبَابِ! مَنِ اسْتَطَاعَ مِنْكُمُ الْبَاءَةَ فَلْيَتَزَوَّجْ، وَمَنْ لَمْ يَسْتَطِعْ فَعَلَيْهِ بِالصَّوْمِ؛ فَإِنَّهُ لَهُ وِجَاءٌ. [ رواه البخاري ومسلم ]

"Ey gençler topluluğu! Evlenme imkânına sahip olan ve buna gücü yeten evlensin. Evlenmeye gücü yetmeyen ise, oruç tutsun. Çünkü oruç,(harama düşmekten) bir himâyedir (şehveti önleyicidir)." (Buhârî; hadis no: 5056. Müslim; 1400)

Mastürbasyon yapmakla müptelâ olan kimsenin, Allah Teâlâ'ya tevbe etmesi, yaptıklarına pişmanlık duyması ve bir daha buna dönmemeye azmetmesi gerekir.

Oruçlu iken rüyada ihtilam (halk arasında rüyalanmak) olmak orucu bozmadığı gibi, gusletmeyi geciktirerek cünup olarak sabahlamak da oruca bir zarar vermez. Ancak, zorunlu bir durum olmadıkça hemen boy abdesti alınmalıdır.
Cünüp olan kimsenin elini, ağzını yıkamadan yemek yemesi ve bir şeyler içmesi uygun değildir. Ancak elini, ağzını yıkadıktan sonra sonra, boy abdesti almadan sahur yemeği yemesinde bir sakınca yoktur.

Oruç, nefsin isteklerinden bilinçli olarak uzak durma yönüyle bir irade eğitimidir. Nefsin isteklerinin kontrol altına alınmasında, ruhun arındırılıp yüceltilmesinde etkili bir yoldur. Şehevî arzularına mağlup olanların bu irade eğitiminde başarısız oldukları ortaya çıkar.

Oruçlu iken elle tatmin olmak orucu bozar, kazayı gerektirir. Bu fiili işleyen kimselerin bozmuş oldukları orucu kaza etmekle yetinmeyip ayrıca tövbe etmeleri de gerekir.

Elle tatmin olmanın keffâreti gerektirmemesi, bu fiilin önemsiz bir günah olduğunu göstermez. Bilakis özürsüz olarak orucunu bozan kimseler büyük günah işlemiş olurlar.(Zeylaî, Tebyîn, I, 323; İbn Nüceym, el-Bahr, II, 293).

Eğer boy abdestli almanız gerekiyorsa, ağızdan ve burundan su yutulmadıkça banyo yapmak veya gusül abdestli almak orucu bozmaz.

Bu hususla ilgili Hz. Aişe ile Ümmü Seleme validelerimiz, Peygamberimiz (s.a.s.)’in Ramazanda imsaktan sonra boy abdesti almış olduğunu aktarmışlardır. (Buhârî,”Savm”, 25).

Cinsel ilişkinin orucu bozup hem kaza hem de kefareti gerektirdiği konusunda bütün mezhepler ittifak halindedirler ve hepsinin dayandığı delil aşağıdaki hadistir. Kefaret hakkında bu hadisten baka delil yoktur.

“Peygamberin (s.a.s.) yanında oturuyorduk. Bir adam çıkageldi ve,
-“Ey Allah’ın Rasûlü, helak oldum!” dedi. Rasûlullah,
-“Neyin var?” diye sorunca adam,
-“Oruçlu iken eşimle cinsel ilişkide bulundum” diye cevap verdi. Bunun üzerine Rasûlullah,
-“Peş peşe, iki ay oruç tutabilir misin?” diye sordu. Adam,
-“Hayır!” dedi. Rasûlullah,
-“Altmış fakiri doyurabilir misin?” dedi. Adam yine
-“Hayır”
dedi. Rasûlullah bir şey söylemedi, aradan bir müddet geçti. Biz konuyu müzakere ediyorduk ki Rasûlullah’a ağzına kadar hurma dolu bir sepet getirdi. Hz. Peygamber,
“Soru soran adam nerede”? dedi. Adam,
-“Soru soran benim” deyince Rasûlullah,
"Şunu al ve sadaka olarak dağıt” buyurdu. Bu sefer adam,
-“Benden daha fakir birine mi ya Rasûlellah? Allah’a yemin ederim ki, Medine vadisinde benim ev halkımdan daha fakir bir ev halkı yoktur.”
dedi. Adamın bu sözleri üzerine Rasûlullah azı dişleri görünecek şekilde güldü ve
-“Hurmaları kendi ev halkına yedir” buyurdu.


Yorumlar

DUALAR

Aşık Etme Duası (Birini Kendine Aşık Etmek İçin Dua)

Sizlerden gelen sorular; Nihat HATİPOĞLU aşık etme duasını paylaşır mısınız?, ayetel kürsi ile aşık etme duası var mı?, aşık etme duası 14 gün, anında aşık eden dua var mı?, çok tesirli aşık etme duası paylaşır mısınız?, aşık etme duası mishakal, deli gibi aşık etme duası var mı?,en etkili aşk duası paylaşır mısınız?,  denenmiş  birini kendine aşık etme duası var mı..?  şeklinde soruluşmuş sorulardı. Tüm bu soruların cevaplarını aşağıda sizler için paylaştık. Allah ettiğiniz duaları kabul etsin inşallah. Birini Kendine Aşık Etmek İçin Dua-Nihat HATİPOĞLU BİRİNİ KENDİNE AŞIK ETMEK İÇİN DUA (BÜYÜ DEĞİLDİR) ; Erkeği Aşık Etme Duası-Kızı Aşık Etme Duası: Kuvvetli bir celbiye için uygulamadır. Bizzat denenmiş bir uygulamadır, herhangi bir yapılış zamanı yoktur, önerilen okuma düzeni bir hafta boyunca günde 1 defa okumaya niyet etmedir fakat genel anlamda bir hafta dolmadan hacetimiz görülmüş olur. (14 gün okumada ise okumadan sonra 40 gün başka bir işlem ya da okuma yapılmaması

Nihat HATİPOĞLU'nun Eşi Emel HATİPOĞLU Kimdir?

Sizden Gelen Sorular : Nihat HATİPOĞLU Evli mi?,Nihat HATİPOĞLU'nun Eşi Kimdir?,Emel HATİPOĞLU Kimdir?.. Ünlü ilahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu sosyal medyada dolaşan bir fotoğraf nedeni ile birden bire gündeme bomba gibi düştü. Tesettürlü ancak oldukça bakımlı genç bir kadın hayranı ile çekilen fotoğrafı basına yayılan Nihat Hatipoğlu, konu hakkında sert konuştu. Bazı internet kullanıcıları fotoğraftaki genç kadının Nihat Hatipoğlu'nun eşi olduğu bile iddia edildi ve Hatipoğlu ilginç eleştirilere maruz kaldı. GENÇ KADINLA EVLENECEK DİYENLER OLDU  Nihat Hatipoğlu' nun genç ve güzel tesettürlü bir kadın hayranı ile çektirdiği fotoğraf adeta olay oldu. Nerede çekildiği bilinmeyen fotoğraf, kısa sürede sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi. Bu kare üzerinden bazı kesimler ünlü ilahiyatçıyı eleştirirken, bazıları da fotoğrafın son derece normal olduğunu savundu.  NİHAT HOCA ÇIKAN HABERLERE İSYAN ETTİ   Bu kare üzerinden bazı kesimler ünlü

Kumardan Kurtulmak İçin En Etkili Dua

Sizlerden gelen sorular; Kumardan kurtulmak için ne yapmalı?, Kumar bağımlılığından tamamen kurtulmak mümkün mü?, Kumar bağımlılığı nasıl tedavi edilir?,Kocami kumardan KURTULMAK için dua paylaşır mısınız?, Cübbeli Ahmet Hoca kumardan KURTULMAK için Dua, kumardan kurtulmak için Esmaül Hüsna, Kumardan kurtulma duası Diyanet, Kumardan korunmak için okunacak dua, Sanal kumardan kurtulma yolları, kumardan kurtuldum... SORU:  Kocamı kumardan kurtulmak için dua paylaşır mısınız? CEVAP : “Bismillahirrahmanirrahim. Ya eyyühellezine amenu innemel hamru vel meysiru vel ensabü vel ezlamüricsün min ameliş şeytani fectenibühü lealleküm tüfl i hun innema yüriydüş şeytanü en yükaa beynekümül adavete vel bağdae fil hamri vel meysiri ve yesuddeküm an zikrillahi ve anis salati fehel entüm müntehun. Ve etiy’ullahe ve etiy’ur rasule vahzeru. Fe in tevelleytüm fa’lemu ennema ala resunlinel belağulmübin. Allahümme huz hubbül hamri vel meysiri bihakkı kelamukel kadim ve rasulikel kerim ve bielfi elfin la h

Aşırı Şehvetten Kurtulma Duası

Her ne kadar Allah (azze ve celle) bunu fıtrî olarak zevk ve lezzet gibi hediyelerle birlikte vermiş olsa da kişi bu hissi kontrol altında tutmadığı taktirde hem dünyâ hem âhiret cihetiyle zor durumda kalacaktır. Fikri haram, bakışı haram, meylî haram olan kişi zinâ gibi büyük bir günahla karşı karşıya gelecektir. Bedenen bunu yapmasa da uzuvları ile bir bakıma zinâ işlemiş olacaktır. Peki bu histen nasıl kurtulacağız? Şehvetten Kurtulma Duası Bismillahirrahmanirrahim, Allahumme yâ senede men lâ senede lehü. Ve yâ zuhre men lâ zuhre lehü. Ve yâ câmi’eşşettâti. Ve ya râhimel emvâti. İrhamni rahmeten tuğninî biha an rahmeti men sivâke. Allahumme lâ emlikü linefsi nef’an ve la dârren ve lâ mevten ve lâ hayâten ve lâ nüşûran. Allahumme vessî’li fîmâ rezaktenî. Ve bârik li fîmâ ve hebtenî. İnneke alâ külli şey’in kadîr. Ve lâ tusallit aleyye bizünûbi men lâ yerhamunî yâ erhamerrâhimîn. Verzuknî hayre’ddünya vel âhireti yâ Rabbel âlemîn. İlahi, in afevteni fe lâ yenkusu fî mülkike şey

Eşinin Ci..sel Organını Yalamak (Öpmek) Gusül Gerektirir mi?

Sizden Gelen Sorular : Eşinin Cin..el Organını Görmek Gusul Gerektirir mi?, Eşinin Cin..el Organına Dokunmak Gusül Gerektirir mi?, Eşinin Cin..el Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?, Cin..el Organı Öpmek Gusül Gerektirir mi?, Erkek Ci..sel Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?, Karşı Cinsin Ci..sel Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?.. Cin..el ilişki gerçekleşmeden (orgzım olmadan) veya meni dışarı çıkmadan cin..el organı öpmek yada yalamaktan dolayı cünüp olmazsınız. Bu durumla ilgili haram olmamakla beraber şu hususlara dikkat etmeliyiz: – Öncelikle böyle bir davranış onurlu ve kişilikli olmaya aykırı bir davranıştır, tiksindiricidir. – İkinci olarak, cin..el organlardan sürekli olarak bir takım maddeler çıkmaktadır ve bunlar pis olan akıntılardır.  Böyle bir durumda kişi, Hz. Peygamber’in (sa): " Ağızlarınızı tertemiz yapın çünkü onlar Kuran yoludur"  diye nitelendirdiği ağzına pis maddeler almış olacaktır. Üçüncü olarak, İslam’ın insan sağlığına ne kadar değ